Sunday, September 12, 2010

Welcome Mia Qaleesya binti Mohd Nur Radzi...

Erm...akhirnye ade gak masa nak update blog ni...if tengokkan title posting ni...sume mesti dah dapat agak...yes...Mia Qaleesya is our new born...healthy baby girl ni selamat dilahirkan di Hospital Besar Seremban, N9...pada hari Ahad 05/09/2010...jam 10.19 pm...

Syukur and rasa lega sangat2 semuanye berjalan lancar dan dipermudahkan Allah...dilahirkan secara normal...dan dengan sekali "push" jek...baby girl seberat 3.2 kg ni pun muncul...alhamdulillah...sakit pun tak lama...and takde komplikasi...

* Yang atas tag mama...yang bawah tag baby...

So sekarang aku dah bergelar Mama Mia...G...? Erm...tak sure lagi nak dipanggil pe...maybe Papa Mia kot...hehehe...oh...sejak de Mia Qaleesya ni...hidup bertambah busy...waktu tido kiteorang pun dah terbalik...ni pun sempat tulis sebab baby dah tido...tapi bergerak2 gak nak lepas dari bedung tu...if tak, keje dia kacau mama and papa dialah...jap2 nak breastfeed, kencing beyak, nangis2 terkejut mercunlah kadang2...tapi sekarang baby kene jaundis lak...so everyday nurse akan datang rumah check baby and mama...plus lately kene pi hospital balik tuk amik baby's blood...sian babyku...:(

Harini genap dah seminggu umur Mia Qaleesya and seminggu gak aku berpantang...so far kiteorang makin adaptlah ngan situasi baru ni...and aku pun dah kuaqkan first bowel sejak beranak ni...takut gak if jahitan kat bawah tu terbuka...naya beb...tak sanggup nak kangkang lagi...segan...sebenarnye banyak sangat nak cite ni...tapi nampak gaya Leesya tak bagi lak...nangis dah nak breastfeed...ok...nilah our Mia Qaleesya...

* Leesya @ 3 days...rambut dia masa kuaq tu camnilah...ala2 mohawk...terkejut mama dia...

* Leesya @ 5 days...macam2 mimik dia wat nak attention...

 * Leesya @ 6 days...kuat dia ni...selalu try angkat kepala sendiri...

* Leesya @ 6 days...sangat seronok tak berbedung yek...

* Leesya @ 6 days...baju dah macam gaun...jahat mama ni wat malu Leesya...:P

4 comments:

  1. just wanna to say congratulation..

    silence reader
    hasril..

    ReplyDelete
  2. Erm...thank Hasril...rupenye tak susah pun nak beranak ni...cepat2 lah ko kawen...

    ReplyDelete
  3. nur adila->mane kelakarnye?.
    sarah-> aku dah nk kawin..tp aku x leh beranak..hrp maklum.hehe

    (klau aku beranak nk keluar tang mana??haha)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails