Friday, April 11, 2008

First good news since engaged

Harini da 2hari aku tau khabar berita baik ni...cam tak caya jek...pagi 090408(wed) haritu, cam tergerak hati jek nak klik Favorites...Jobs...selalunye malas...takut sakit hati..."Selamat Datang ke Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia"...webpage SPA la...sejak grad (2006), asyik apply and amik exam jek...naik busan da...sampai da hafal da questions dia...tapi terpaksala...keje gomen jek yang sesuai and terjamin untuk perempuan cam aku nowaday...

Dekat menu kiri E-Perkhidmatan, aku slowly klik Keputusan Peperiksaan...bedebar tapi nak tau gak...! taip ic...84033001???...tup2...waaaaa..."Tahniah! Anda telah LULUS Peperiksaan Khas Memasuki Perkhidmatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik yang telah diadakan pada 16/02/2008"...teringat lagi on 160208(sat) tu ade 3event...1st it's birthday G my fiancee...2nd is my company's meeting...and 3rd exam PTD...so among these 3...i've to choose PTD...why?...high expectation from my parent...but it's ok...good for me too...to my lovely SweetHeart...i'm so sorry baby...kite postpone celebrate Sunday yek...luv u...

On that day, i ingat lagi amik kat SMK Seremban Jaya...alone...tak kenal sesapepun...who cares...exam pun jawab sorang2 nanti...from 0900-1630...penat otak...duk jek tulis jela2...at the end, a bit frust sket coz karangan BI cam blur...takde idea...need to elaborate about new and old technology in 3/4sectors from before and after Merdeka...so...cakap dalam hati "ni la exam paling teruk aku penah wat...so...mesti fail...no hope...huhu..."...G lak patutnye dapat panggilan p exam ni tapi tah...takde lak...how lucky...

So sambung balik the happiness tadi...lepas baca je statement tu...terus ym G...bagi link SPA suh dia lak taip my ic...memang tak caya...walaupun da dekat 5kali tangan ni taip ic sendiri...G happy sangat...memang kiteorang da target...salah sorang from us patut keje gomen...terjamin hidup...pastu message my parent lak about it...

According to G's friend...yang actually baru jek start keje as PTD kat Putrajaya...pasni de Assessment lak...lulus ni baru dorang panggil interview...huhu...aku baru lulus part1...juh lagik...tu pun lepas amik exam banyak kali...susah tul join gomen...

Hmmm...sekarang ni tunggu surat jela...kene banyak baca paper lak...need to know isu semasa...malas tul...tapi mesti lulus Assessment ni gak...!!! hopefully...amin...

For my frens, mana2 yang minat nak join gomen...please save this link in your Favorites...apply it regularly...who knows...maybe you are the one they looking for...think for yourself...keje swasta ni...memang gaji le demand but at the end...masa untuk diri sendiri pun tak cukup...think carefully ya...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails