Monday, April 21, 2008

Nadiah's Wedding

Hari2 lepas tunang ni rasanye kiteorang semakin ceria and rapat...gaduh2 tu besa ar...mana taknye...hampir tiap minggu jumpe and kuaq...macam2 agenda masing2...and on 110408(fri) lepas, kiteorang p dinner kawan sekolah i kawen...sebenaqnye hukumnye wajib tau memenuhi undangan perkahwinan ni...lagipun da 6tahun lebih tak jumpe...windu sangat...tapi dia wat Friday night lak...terkocoh2la rush balik keje hari tu...pakaian formal coz de dif2 kehormat...

Kebetulan G kerja Serdang so jumpe dia kat Kom Serdang around 1845...ramai sangat orang...kite yang dari Seremban ni pakai kebaya, asyik orang pandang jek...pe masalah tah...selalu camtu...sampai nek takut berkebaya...pakai pun bile G de...papehal dia le handle...btw, fobia berkebaya orang panggil pe yek?...hehe...ade ke?

Kalau ikut schedule aturcara, kene sampai around 2000 kat Dewan Felda kat Jalan Semarak...tau2 jela jalan jem orang balik keje...akhirnye sempat gak sampai...masuk2 je rupenye takde orang lagi...kiteorang antara yang terawal...hadiah pun first dorang letak kat meja hadiah...memang tak le pakaila timing majlis besaq2 ni...coz tak tau nak wat pe, kiteorang amik pic la...


Around 2100 baru pengantin sampai, delay 15minutes...doa...ucapan...renjis2...and dinner time pun tibe dekat2 2200...nak marah gak coz da lapaq tapi tak jadila...luk sedap...banyak pilihan...tapi sayang, takle makan banyak coz server pegang mangkuk nasi tu...huhu rugi...pastu dorang serve aiskrim+tapai dengan kopi/teh...alamak...tak makan sangatla tapai...combination pun pelik...cuit aiskrim jela...G lak licin, bagus je dia makan diam2 sebelah tu...very2 good boy...lepas makan, tibe2 de orang cuit bahu...rupenye Fatiyah...ala lama tak jumpe...8tahun lebihla...dia makan kat meja belakang, patutla tak perasan...cantik dia berkebaya hitam...yang len ni kawan2 sekolah gak...duk makan semeja...


Majlis habis around 2230 lepas pengantin potong kek 4tingkat...sebelum balik, sempatla bergambar banyak2 and tukaq2 no fon...tak tau la bile le jumpe lagi...missla gile2 zaman sekolah dulu...masing2 berubah jadi tembam je...hehehehe...tapi still dengan gaya yang sempoi...ops...lupe lak, pengantin ni namanye Nor Nadiah Sapian and partnernye Aznan Arif...Nadiahla my friend masa kat SMPJI dulu...


Ni lak dengan Fatiyah(Patty) and Malina(Melly)...Melly ni jadi pengapit pengantin malam tu...diam2 je...sume kawan tak tau...patutla bile tanya nak savekan tempat tak kat meja makan, dia kata tak payah...rupenye dia ngan pengantin...hampeh tul...!!! Melly ni muke dia sama je dalam sume pic...control ayu sangat minah ni...tah bile nak kenalkan bf tah...dia ni masa sekolah suke nyanyi, berangan sorang2...ala2 jiwang gitu...tapi still pendengaq yang bek...Patty lak cam besa...dalam nak cover2 ayu dia tu, still lagi tak dapat mengcover tabiat suke wat lawak and ketawa besaq...memang mudah happy dia ni...1day nanti nak hangout togetherla...le cite panjang...miss u all...


Dorang ni saje je pekena G...kononnye nak amik pic dengan pasangan bertunang lak...tu la pasal muke G jadi camtu...muke "layan jelah" bak kata Fafau...so selamat da sorang lagi my friend kawen...semoga berbahagia Nadiah...

Malam tu sampai rumah 12lebih...dorang sume da tido...coz da lewat sangat, mama suh G tido je...tengok dia pun mata da tak larat buka da...nak jalan balik Kota Damansara pun maunye sejam setengah baru sampai...okla...good night my Sweetheart...soknye dia de Bowling Tournament lak 1000 kat IOI Mall Puchong...active betul mamat ni...so detail cite ni...

...will be continue on the next post ya...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails