Tuesday, August 31, 2010

Happy Birthday Malaysia yang ke-53...

Huh...rasanye tak terlambat lagi nak wish Happy Merdeka Day to Malaysia yang ke-53...hehehe...walaupun tinggal sejam jek lagik nak masuk bulan Sep...oh...tema kali ni...1 Malaysia Menjana Transformasi...fuh...macam abstrak jek bunyik...aku faillah if bende2 abstrak ni...macam susah jek bayang pe yang nak ditranformkan tu...erm...tak kisahlah...ni agenda goverment...kite yang duk bawah2 ni...rajin2 lah keje...tu jek yang termampu untuk tolong goverment...:P

Harini cuti...paham2 jelah...cuti = bangun lambat...sifat malas menguasai seluruh rumah ini...G bangun2 tido dengan tanpa mandinye buka laptop kat hall...meninggalkan aku keseorangan berlingkar sensorang atas katil tu...aku sedar sebenarnye dia pi senyap2 tu...tapi malas layan...nak layan Facebooklah tu...selain busy search pasal kete lah...games lah...movies pun...baru ni dia download 2 citer: Salt ngan Vampires Suck...so semalam bukalah citer Vampires Suck tu...sudahnye tv tengok kiteorang...hahaha...citer busan...:P

Dah setengah jam G wat muka FB depan laptop tu...aku menyusul ngan rambut serabai...pegang towel...then landing kat sofa...sambung tido lagi...meow2 kat luaq tu pun kedengarannye aman jek...dah petang sket baru lepaskan anak2 meow tu...maka bertebaranlah lari sekeliling rumah...weekday asyik beli kat bazar jek...G kata banyak stall dah takde...so time cuti ni lah leh masak sendiri...masak mihun and ayam goreng...wat air ice cream soda + sirap + limau nipis...best sangat...!

Malam lak 2-2 ngadap laptop masing2...tv takde citer best...meow2 pun diam jek...kusyuk tengok orang main mercun kot...tergamam tak terkata...hahaha...yang penakut, larilah masuk rumah...macam Naruto...takut sangat, nyorok bawah meja...sampai tertido...umur jek 5 tahun tapi macam baby lagi...bile dukung bawa kuaq...meronta2 nak masuk balik...lawaklah Uto ni...

Oh...pasal baby lak...dulu kan dijangka dia kuaq on Merdeka Day...nampak gayanye...dia takmo merdeka lagi...sangat aman and selesa agaknye duk dalam tu...G lak tiap malam usap perut ni tanya "Baby...bile nak kuaq ni...? Lambatlah..."...and G plan nak beli durian Khamis ni...nak suh aku makan...kononnye nak cepatkan beranak...adeh...kene ke paksa2 baby ni kuaq...arghhh...nayalah aku...tengoklah camne...tinggal 10 hari jek lagi nak due date and Raya...:(

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails