Tuesday, August 24, 2010

Checkup ke-9...:)

Tah2...nilah checkupku yang terakhir...pernah 1 malam minggu lepas, terbangun tiba2 sebab rasa cam perut kempis...terus raba2...fuh, kembung lagi...tapi bentuk dia peliklah...macam "lowered" jek...maka soknye wat research...rupenye tu simptom "kepala baby dah turun"...so anytime dalam 2 minggu ni kemungkinan baby akan lahir...huhuhu...if kire2, agaknye around Merdeka Day kot...or lately first week of Sept...tengoklah camne nanti...takuttt...

Checkup ni patutnye cepat jek tapi lama lak...tah dorang yang lembab or ramai orang...dah lah tak sahur tadi...rasa cam lama gile tunggu and lapar sangat...sian tengok G busan tunggu aku settle...tapikan...checkup kali ni, sumenye bagus...

1) berat turun 0.5 kg...:)
  • rasanye makan cam besa...taklah diet sangat...memang tak pantang2 pun...bedal jek pape yang teringin makan...pelik jek...berat turun tapi baby still gain weight...
2) HB naik 0.2...:)
  • hah...ni lagi pelik...ingatkan makin turun...sebab dah lama stop makan asid folik, vit B complex and vit C...maintain makan Gamogen jek...tapi tu pun on off...if rajin, before tido tu makanlah sesudu...dengan pose pun on off...ingat leh wat HB turun gak...hati pun lama tak makan...tahlah...tak paham...so dah masuk range selamatlah...11.0...
3) kepala baby dah turun...
  • part paling kelakar masa jumpe nurse...dia tanya nape perut ni senget ke kanan...hahaha...aku gelak jelah...pastu dia tekan2 bulatkan perut ni balik...rasa nak terkencing jek...tapi camtulah...bile balik rumah, perut ni senget balik...erm, tak kisahlah...asal baby sihat...heartbeat pun laju and stable...
So, baby and mummy are in good condition...hopefully time deliver nanti pun sama...wish me luck...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails