Monday, April 28, 2008

PTD PAC la pulak...

For your information, PTD PAC is stand for Pegawai Tadbir dan Diplomatik Assessment Centre...ni la stage ke-2 yang perlu dihadapi oleh pengapply PTD...and for me...surat yang ditunggu2 telah pun tiba pada 200408(Mon) lalu...hanya orang2 yang lulus exam PTD je dapat surat ni...dalam my older post pun da cite detail how i get it...

So, ade lebih kurang 10 hari lagi untuk bersedia...perasaan? tahla...susah nak cakap...kejap2 rasa seronok, kejap2 takut, berdebar, tak sedia...rasa tak nak p pun de...tapi my parent berharap sangat i lulus...huhu...tahla...i'll try my best...detail storynye...

Tarikh : 9 Mei 2008
Masa : 9 pagi - 11 pagi
Tempat : INTAN KAMPUS WILAYAH SELATAN (IKWAS)
BATU 2, JALAN BATU PAHAT,
PETI SURAT 141,
86007 KLUANG,
JOHOR DARUL TAKZIM.

Event ni start on Friday morning sampai Sunday noon...maybe nak amik 2day off la...Friday and Monday...yela Sunday tu sure2 sampai rumah 1800/1900...soknye 0500 da kene bangun siap2 p keje KL lak...maunye nguap2 kat ofis, tersengguk2 tak cukup tido...tapi tak sure lagi le off Monday ke tak...huhu...malas amik mc...

According to the letter, hanya 2 jenis baju je yang akan dipakai selalu...it's baju formal (of cozla baju kurung) and baju sukan (malam pakai t-shirt jela tido)...tapi alamak...kene pakai yang putih lak...i hate white shirt...bahaya and tak sesuai for girls...tapi nak wat camne...wajib...so, Ahad lepas call G suh teman shopping cari baju, tracksuit and sport shoes...bukannye tak nak pakai old shoes tapi da fit lak...ke sebab my feet menembam...? hahaha...

So Ahad tu, G sampai around 0845...mula2 dia install Arabic's font kat my laptop...ni untuk c Lena la, my younger sis nak wat keje kursus...dia amik STAM...da last year pun...after breakfast nasi lemak, 1030 baru kiteorang kuaq...harini rayau area Seremban jela...jimat kos sket...ade banyak tempat nak p...

1)Kedai gambar
- nak cuci pic tunang, my friend's wedding and bowling haritu la...de 74keping sumenye...petang baru le amik...tak kisahla...

2)Pejabat Pos Besar Seremban
- Mama suh bayaq bil fon rumah...
- G pun nak hantaq something kat ayah dia...

3)Terminal1
- usha baju...ala cari yang murah2 jek...rupenye susah gak nak cari white long sleeve ni...ke i yang cerewet nak mampos??...huh...jalan punye jalan punye jalan...termasuk lak kedai Bata...and ternampak lak kasut sport cantik colour hitam...tapi sales girl tu cakap tu kasut boy...huhu...tepi dia de gak kasut design sama tapi colour light blue...cantik gak! kebetulan match dengan baju light blue yang i pakai...terus berkenan and bayaq...rege pun ok...

4)The Store(bandar)
- jumpe 2dark tracksuit kat sini...

5)Giant Senawang
- lunch Pizza...G la teringin...set G(segelas Coke, small Thai Seafood pizza and mushroom soup)...and mine(segelas Coke, Beef Meatball Spagetti and garlic bread)...tiba2 sorang girl tu serve nachos kat kiteorang...masing2 pandang pelik...tak order pun...so G panggil that girl ingat maybe salah hantaq...rupenye free for that day...so, pe lagi...bedal ajelah...
- solat jap
- then masuk Giant lak...first cari baju...huhu...takde...hati da mula risau da...maknenye if tak jumpe gak sekitar sini...terpaksala p Jusco Seremban2...juh sket...lagipun malasla...time tu pun da 1430...confirm tak sempat rayau 1Jusco...lepas beli barang dapur Mama, kiteorang rayau Senawang Park lak...still lagi tak jumpe...

6)Center Point
- G cakap ni last choicela before p Jusco Seremban2...sibbek jumpe baju2 tu kat sini...de la dalam 3/4pilihan...i nak 2je...pilih yang tak berapa de design sangatla...PTD PAC ni kan formal...
- pastu singgah A&W jap...take away large rootbeer...tibe2 i tingin lak...best!! lama tak minum...

7)Stadium
- cam besa, lepas dating...kiteorang akan makan ringan petang2...ikut selera and tahap kelaparanla...disebabkan lunch tadi agak mewah and still kenyang lagi, kiteorang makan 2popia je and ice lemon tea untuk G...i da de rootbeer...
- pastu balik...tibe2...ala...lupe ambik pic...so, G p ambik sorang...

...so da lengkap da mission for today...nak cari barang tuk PTD PAC ni la...tak tau la bile next date...huhu...takutla...PTD PAC ni...arghhh...tension...

2 comments:

  1. gud luck for PAC....

    harapnya dapat apa yang dihajati

    -SEORANG SAHABAT-

    ReplyDelete
  2. maisarah..ko kene tag..ekeke..bukak blog aku yer..hikss :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails